expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

BUNDESLIGA - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Σήμερα ήρθε η μέρα που θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας για την πορεία των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα καθώς και μια αναφορά για το μεταγραφικό πάρε-δώσε.Θα αναφέρω τις καλύτερες και πιο ηχηρές μεταγραφές των ομάδων, αυτές που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα και όχι κάποιες μικρομεταγραφές που δεν επηρεάζουν..
 
Ξεκινάμε με τις ομάδες που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα φέτος
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ- Έχασε 2 πολύ καλούς παίχτες , τον Καγκάβα που πουλήθηκε στην Man utd και τον Μπάριος στην Κίνα ,από τη άλλη πήρε τον παικταρά Μάρκο Ρόις που πέρυσι έβγαλε μάτια με την Γκλανμπαχ τον Ολιβερ Κιρχ από την Λάουτερν καθώς και τον Ζούλιαν Σκίμπερ από την Στουτγκάρδη .Απο εκεί και πέρα κάποιες μικρομεταγραφές που δεν επηρεάζουν. 
 ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. - Οι Βαυαροί ενισχύθηκαν σε όλες τις γραμμές παίρνοντας τους γερόλυκους Πιζάρο (Βερντερ-επιθετικός), Στάρκε (Χοφενχάιμ-τερματοφύλακας) και Λάλα(Αννόβερο(κεντρικός), αλλά ακόμα , τον εξαιρετικό κροάτη επιθετικό Μαντζουκιτς απο Βολφσμπουργκ τον αμυντικό Ντάντε απο Γκλάντμπαχ και τον γεννημένο στο κόσσοβο πρώην μέσο της Βασιλείας Σακίρι. Και τέλος είναι ένα βήμα από την απόκτηση του Χάβι Μαρτίνεθ από την Μπιλμπάο . Έδωσε τον Όλιτς στην Βόλφσμπουργκ, άφησε ελεύθερο να πάει στην Σπορτινγκ Λισσαβώνας τον Πράνιτς και δάνεισε στην Βέρντερ τον Πέντερσεν. 
 ΣΑΛΚΕ - Η Σάλκε έκανε μία πολυ σπουδαία μεταγραφή , αυτήν του Ομπάζι απο την Χόφενχαιμ καθώς και αυτήν του Μπαρνέτα απο την Λεβερκούζεν με ελεύθερη μεταγραφή και μετράει μία μόλις μεγάλη απουσία αυτήν του μέγιστου Ραούλ. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ- Φέτος βλέπω δυνατή Μπάγερν που πολύ δυσκολα να το χάσει εάν είναι στοιχειωδώς σοβαρή. 

Διεκδίκηση θέσεων για το επόμενο champions league 
 ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ - Από τις πιο ενισχυμένες ομάδες τις BUNDESLIGA , μπορεί να έχασε τον πρώτο σκόρερ της Μάρκο Ρόις και τον πολύ δυναμικό αμυντικό Ντάντε που πήγαν Μπάγερν αλλά τους αντικατέστησε επάξια αποκτώντας με 15 εκατομμύρια τον νεαρό επιθετικο ,πρωην Τβεντε, Λουκ ντε Γιογκ και τον Ισπανό αμυντικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Αλβάρο Ντομίγκεζ με 8 εκατομμύρια.Απέκτησε ακόμα τον κοσσοβάρο granit xhaka από την Βασιλεία έναντι 8,5 εκατομμύρια κα τον Τονγκολέζο επιθετικο της Χόφενχαιμ Πενιελ Μλάπα έναντι 2,5 εκατομμυρίων. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ -Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ φέτος είναι για μεγάλα πράγματα!! Σπουδαίες μεταγραφές και σημαντικές επιστροφές.Nτιέγο και Λάκιτς επέστρεψαν απο τους δανεισμούς τους, πήρε τον Βραζιλιάνο αμυντικό Nάλντο απο την Bέρντερ και τον συμπατριώτη του Φάγκνερ απο την Βάσκο ντε Γκάμα,τον Αυστριακό αμυντικό από το Αννόβερο Πόγκατετς καθώς και τους επιθετικούς Μπας Ντοστ απο Χέρενφεεν , τον Ιβιτσα Ολιτς της Μπάγερν καθώς και τον πολύ καλο Τσέχο πρώην παίχτη της Χραντεκ Κραλοβε Βάτσλαβ Πιλάρ που έκανε πολύ καλό Εuro αυτό το καλοκαίρι με την εθνική του.Βέβαια είχε μια πολύ μεγάλη απώλεια , αυτή του Κροάτη φορ Μάντζουκιτς που κι αυτός πήγε στην Μπάγερν,αλλά πιστεύω ότι υπερκάλυψε το κενό του. 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ- Δεν μπορώ να δω άλλη ομάδα να διεκδικεί έξοδο στο champions league.Αυτές οι 2 μαζί με την Σάλκε λογικά θα δώσουν μεγάλη μάχη για τις άλλες 2 θέσεις στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη ......

Εuropa league 
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - Παρατηρείτε μία ανανέωση στο ρόστερ της . .Περιμένω μια Βέρντερ πιο σφιχτή φέτος στην άμυνα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια που τη συνηθίσαμε να μπάζει.Πήρε τον πολύ καλό Ολλανδό εξτρέμ Ελία από την Γιουβέντους ξοδεύοντας 6,5 εκατομμύρια , τον Τσέχο δεξιό ακραίο αμυντικό ''δρομέα '' Γκέμπρε-Σελασιέ που έκανε καλό euro, τον Κονγκολέζο αμυντικό Μουλονγκοτί από την Ντύσελντορφ , τον τερματοφύλακα Βόλφ από την Κάπφενμπεργκ , ενώ δανείστηκε από την Τσέλσι τον 21χρονο Βέλγο μέσο Ντε Μπρούνε , τον πόλυ καλό επιθετικό Πέντερσεν από την Μπάγερν και αγόρασε τα δικαιώματα του Παπασταθόπουλου από την Τζένοα. Εν αντιθέσει έδωσε τον Νάλντο στην Βόλφσμπουργκ έναντι 5 εκατομμυρίων , τον Μαρίν έναντι 10 στην Τσέλσι και τον Γουέσλει στην Παλμέιρας έναντι 5.Από εκεί και πέρα άφησε ελεύθερους τους Πιζάρο ,Βίιζε , Ρόσενμπεργκ και τον Βάγκνερ. 
 ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ- Σε ρηχά νερά θα κινηθεί φέτος.Πιστεύω ότι θα βγει στην Ευρώπη αλλά μέχρι εκεί.Πήρε από τα δεύτερα της Ρεάλ τον αμυντικό Καρβαχάλ ξοδεύοντας 5 εκατομμύρια και άλλα 3 για να αποκτήσει από την Ουνιβερσιταδ ντε Τσίλε τον επιθετικό Ζούνιορ Φερνάντεζ, έδωσε 7 εκατομμύρια στην Νυρεμβέργη για τον 23χρονο Γερμανό αμυντικό Philip Wollscheid και τέλος αγόρασε από τον ΠΑΟΚ τον Σταφυλλίδη , αλλά τον άφησε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο δανεικό.Από εκεί και πέρα αποχωρήσεις .Ελεύθερος ο Μπαρνέτα(μέσος) το ίδιο και ο Άντλερ (τέρμα) , πούλησε τον Οτζίπκα(άμυνα) στην Φρανκφούρτη και τον Ντερτιγιόκ στην Χόφενχάιμ 
ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ- Το μεταγραφικό παζάρι βρήκε την Στουτγκαρδη στα ίδια περίπου,αλλά έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και σε συνδυασμό με την ομοιογένεια που υπάρχει αφού η ομάδα είναι πάνω-κάτω η ίδια με πέρυσι , μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την έξοδο της στην Ευρώπη για άλλη μια χρονιά.Αγόρασε τον Βόσνιο ταλαντούχο επιθετικό Μάλετιτς από την Ουτρέχτη,δανείστηκε από την Σάλκε τον δυναμικό αμυντικό Χούγκλαντ και άφησε ελεύθερους τους Μπουλαρούζ (άμυνα-Σπόρτινγκ), Ντελπιέρ (άμυνα-χόφενχαιμ)και Τσελόσι (άμυνα-Φρανκφούρτη) 
 ΑΝΝΟΒΕΡΟ-Σταθερή αξία πλέον στην Γερμανία! Καλή ομάδα με στόφα Ευρωπαίας κάτι που το κέρδισε με το σπαθί της τα τελευταία χρόνια. Αγόρασε τον Ούγγρο μέσο Χούστι από την Ζενίτ, τον , επίσης μέσο, Nikci από την Ζυρίχη, καθώς και τους αμυντικούς Φελίπε από την Σταντάρ Λιέγης και τον Ιάπωνα Σακάι.Από την άλλη είχε μόνο μια καλή αποχώρηση, αυτήν του αμυντικού Πόγκατετς που πήγε στην Βόλφσμπουργκ.Μην ξεχνάμε και την επίθεση φωτιά που διαθέτει η ομάδα με Μάμε Ντιουφ , Γιαν Κόναν, Αμπντελάουε, Σλάουντραφ , 
 ΕΚΤΙΜΗΣΗ-Σκληρό ανταγωνισμό για μια θέση στον ήλιο (europa league) με την Λεβερκούζεν να χει μικρό προβάδισμα λόγω πείρας αλλά δεν ξεγράφω καμία απ τις άλλες.Θα γίνει μεγάλη μάχη. 

Οι Αδιάφοροι 
ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ- Πρώτη και καλύτερη!Θεωρώ πως η φετινή Χόφενχαιμ θα έχει ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα καθώς καθ΄όλη την διάρκεια της περυσινής χρονιάς ,έχασε ότι αξιόλογο είχε η ομάδα από πλευράς ρόστερ.Πάμε να δούμε Πήρε τον Χοσέλου από την Ρεάλ β΄, τον μέσο Κρις από την Βόλφσμπουργκ, τον επιθετικό Μάλμπασιτς από την Ραντ, τον αμυντικό Ντελπιέρ από την Στουτγκάρδη, τον ακραίο μέσο Σροεκ από την Γκρόιτερ τον Βίιζε απο την Βέρντερ και τον Ντερτιγιόκ από την Λεβερκούζεν καταβάλλοντας μάλιστα και 8 εκατομμύρια .Βέβαια πούλησε κιόλας , τον επιθετικό παικταρά Ομπάζι στην Σάλκε,τον Μλάπα στην Γκλάνμπαχ καθώς και τον αμυντικό Ραιτάλα στν Χέρενφεεν και τον εξίσου παικταρά και εγκέφαλο στην περσινή μεσαία γραμμη της ομάδας Σίγκουρτσον στην Τότεναμ άφησε ελεύθερο τον κίπερ Στάρκε να πάει στην Μπάγερν , και έχασε τον Λάκιτς που έληξε ο δανεισμός του από την Βόλφσμπουργκ. ΑΜΒΟΥΡΓΟ-Το περσινό έκτρωμα του Γερμανικού ποδοσφαίρου !Δεν αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη φέτος αλλά σίγουρα κάτι περισσότερο θα μας δώσει.Στις θέσεις 9-12 θα κινηθεί.Άντε όγδοη το πολύ.Απέκτησε τον πολύ καλό Κροάτη μέσο Μπάντελ απο την Δυναμό Ζάγκρεμπ, τον Ρενέ Άντλερ ,πρώην Κίπερ της Λεβερκούζεν και τον επιθετικό Rudnevs από την Λεχ Πόζναν. Πούλησε τον αμυντικό Γκοχαν Τορέ στην Ρούμπιν Καζάν, και τον καλύτερό της παίκτη , τον επιθετικό από το Περού Γκερέιρο στην Κορίνθιανς και έχασε τον πολύ καλό Κροάτη επιθετικό Πέτριτς ως ελεύθερο. ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - Αρκετά ενισχυμένη , όσων αφορά το μεταγραφικό παζάρι , θα εμφανιστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ομάδα της Φρανκγούρτης.Άποψη μου είναι πως θα σωθεί άνετα με το υλικό που έχει..Έκανε πολλές και καλές μεταγραφές.Πάμε να τις δούμε. Με ελεύθερη μεταγραφή πήρε τους Τσελόσι (άμυνα-Στουτγάρδη) , Άιγκνερ(επίθεση -Μόναχο 1860) , Λάνινγκ (κέντρο-Κολωνία).Δανείστηκε τους Κουεμάχα (επίθεση-Κλαμπ Μπριζ) , Χόφερ (επίθεση - Νάπολη) και αγόρασε τους Ζαμπράνο (άμυνα -Σανκτ Πάουλι) , Μπάμπα Άντερσον (άμυνα -Γκλάντμπαχ) Ντεμίντοφ (άμυνα- Σοσιεδάδ),Occean (επίθεση- Γκρόιτερ), Ινούι (μέσος-Μπόχουμ) , Οτζίπκα (άμυνα-Λεβερκούζεν) , Τραπ (τέρμα-Καιζερσλάουτερν).Τέλος έδωσε τους Τζαβέλα στην Μονακό , τον μέσο Κλαρκ στο Χιούστον, τον επιθετικό Ιντρίσου στην Λάουτερν , τον αμυντικό Σίλντεφελντ στην Δυναμό Μόσχας τον μέσο Καιό στην Φιγκειρένσε , τον αμυντικό Μπελαίντ στην Σεντάν και τον μέσο Λέμαν στην Κολωνία.
 ΕΚΤΙΜΗΣΗ - Οι 3 ομάδες αυτής της κατηγορίας θα είναι μάλλον και οι πιο απρόβλεπτες στα αποτελέσματά τους καθώς κατά την ταπεινή μου άποψη θα χάνουν εκεί που θα περιμένουμε να κερδίσουν, και θα κερδίζουν εκεί που περιμένουμε να χάσουν. Προσοχή λοιπόν τα πονταρίσματα με τις συγκεκριμένες ομάδες.Κατά τα άλλα έκπληξη θα αποτελέσει αν η πορεία τους ξεφύγει από την αδιάφορη μετριότητα ανάμεσα στην σωτηρία, χωρίς να κινδυνέψουν , και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη , χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν την έξοδο τους σ αυτήν. 

Σωτηρία 
 ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ - Έκανε ότι μπορούσε μεταγραφικά το καλοκαίρι αλλά δεν την βλέπω φέτος να γλιτώνει .Δεν νομίζω να μπορέσει να βάλει από κάτω της και πάλι όπως και πέρυσι τουλάχιστον 3 ομάδες. Απέκτησε ως ελεύθερο τον μέσο Οτλ, δανείστηκε τον μέσο Τζιοβάνι Σο από την Βόλφσμπουργκ και τον επιθετικό Μουσόνα από την Χόφενχάιμ.Ακόμα αγόρασε τον επιθετικό Μπανς από την Αλ Αχλί του Μπαχρέιν , τον μέσο Πετρζέλα από την Πλζεν , τον καλό αμυντικό Κλαβάν από την Αλκμαάρ ,τον μέσο Βογκτ από την Μπόχουμ ,τον αμυντικό Φιλπ από την Ρέγκενσμπουργκ και τέλος την καλύτερη μεταγραφή της τον μέσο Μόραβεκ από την Σάλκε. Όσον αφορά τους παίκτες που έφυγαν.Ο Αλβανός Καπλάνι και ο Βραζιλιάνος Νάντο Ράφαελ, επιθετικοί αμφότεροι οι σημαντικότεροι που αποχώρησαν, καθώς και ο Ιάπωνας μέσος Χοσογκάι που έληξε ο δανεισμός του απο την Λεβερκούζεν. 
 ΓΚΡΟΙΤΕΡ ΦΙΡΤ - Πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.Φτωχό ρόστερ και αποκτήσεις παικτών , όχι και τόσο ικανών να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος μιας ομάδας που μάχεται για την σωτηρία της.Τι πήρε?Έναν Σενεγαλέζο φορ από την Λόκερεν Τζίμπυ Φολ λέγεται και γενικά παίκτες, άγνωστους όχι μόνο στο ευρύ κοινό , αλλά και σε περισσότερο ψαγμένους.Οι πιο γνωστοί και συνάμα καλύτεροι παίκτες που αποκτήθηκαν είναι ο γερόλυκος Γερμανογκανέζος φορ Γκεραλντ Ασαμόα , ο Έλληνας μέσος Θάνος Πέτσος , ο Ούγγρος μέσος Στίμπερ από την Μάιντζ , ο κίπερ Χεσλ από την Δρέσδη και ο αμυντικός Σόμπιεχ από την Ντόρτμουντ, ως δανεικός ο τελευταίος.Τέλος έχασε τους πολύτιμους Καρασλάβοφ (αμυντικός) και τον Σροεκ ( μέσος). 
ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - Λίγα πράγματα και για την Νυρεμβέργη και χωρίς ιδιαίτερη ενίσχυση.Θα κινδυνέψει φέτος,Πήρε τον γνωστό μας, από τον ΠΑΟΚ , Μάρκος Αντόνιο(άμυνα), τον μέσο Ιάπωνα Κιγιοτάκε, και τον Γερμανό μέσο Γκέμπχαρτ από την Στουτγκάρδη.Έχασε τον επιθετικό Μπουντζιάκου που πήγε Καιζερσλάουτερν και τον πολύ καλό αμυντικό Wollscheid που πήγε προς Λεβερκούζεν μεριά. 
ΜΑΙΝΤΣ - Δεν βλέπω πως μπορεί να ξεφύγει απο την μετριότητα φέτος.Πούλησε τον καλύτερό της παίκτη-φορ Αλάγκουι στην Χέρτα και έχασε και τον Μοχάμεντ Ζιντάν.Πήρε κάτι πατσαβούρια όπως ο μέσος Εντέ από την Ουνιόν Βερολίνου και ο αμυντικός Ντίαζ από την Κλαμπ Μπριζ. ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ- Θα πρέπει να παλέψει σκληρά αν θέλει του χρόνου τέτοιο καιρό να μην προετοιμάζεται για αγώνα στη zweiteliga. Πήρε τον μέσο Μαξ Κρουζ από την Σανκτ Πάουλι , τον αμυντικό Χέντεσταντ από την Στάμπαεκ και τον επιθετικό Τερατσίνο από την Καρλσρούη .Έδωσε τον επιθετικό Ρέιζινγκερ στην Ντύσελντορφ και κάποιους ακόμα που δεν υπολόγιζε για την φετινή χρονιά. Στα θετικά της ομάδας η παρουσία πολύ καλών επιθετικών στο ρόστερ όπως οι Γέντρισεκ , Φρέις , Γκάρα Ντέμπελε. 
ΦΟΡΤΟΎΝΑ ΝΤΥΣΕΛ.- Πολλές μεταγραφές και κάποιες από αυτές αρκετά καλές.Το θέμα είναι αν θα καταφέρουν να δέσουν σαν ομάδα μέχρι την πρεμιέρα.Πάμε να δούμε. Πρώτος και καλύτερος ο Στέλιος Μαλεζάς,η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου για φέτος.Δανείστηκε τον παικταρά Βορονίν από την Δυναμό Μόσχας, πήρε τον Έλληνα κίπερ του Ολυμπιακού Παπαδόπουλο τον μέσο Μπάστιαν Μίλλερ από την Μπάγερν , τον επιθετικό Wegkamp από την Όσναμπρικ ,τον αμυντικό Γκαμπιέλ Σοάρες από Ντούισμπουργκ , τον εξίσου αμυντικό Λέβελς από την Γκλάντμπαχ , τον επιθετικό Νάντο Ράφαελ από Άουγκσμπουργκ , τον Ράιζινγκερ από Φράιμπουργκ , τον Γερμανοκορεάτη αμυντικό Ντου Ρι Τσα καθώς και κάποιες ακόμα μεταγραφές μη γνωστ΄ν παικτών. ΕΚΤΙΜΗΣΗ - Δύσκολα να σωθεί η Γρόιτερ δεν έχει υλικό για Bundesliga , από εκεί και πέρα ένα κλικ επάνω είναι η δυνατή πάντα στην έδρα της Νυρεμβέργη και η αλλοπρόσαλλη Μάιντς , αλλά ακόμα αίνιγμα αποτελεί και ο Φορτούνα καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πως θα παρουσιαστεί με τόσες πολλές μεταγραφές. Όπως και να χει θα δούμε μεγάλα παιχνίδια με τις ομάδες να τα δίνουν όλα για την σωτηρία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου