expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

SEGUNDA DIVISION - ΕΚΤΙΜΗΣΗ


  Καλημέρα σας. Μέρα πρεμιέρας για τους μικρούς Ισπανούς και έχουμε ετοιμάσει κάποιες πληροφορίες οι οποίες είναι σημαντικές και κατα βάση θα μας ακολουθούν τη σεζόν 2012-2013.
  Όπως σε όλα τα πρωταθλήματα, έτσι και στη Segunda υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν με αρκετές φιλοδοξίες για πρωταθλητισμό και άλλες θα παλέψουν για την παραμονή τους. Βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες οι οποίες θα κινηθούν στη μετριότητα, όπως και αυτές που πιθανόν να εκπλήξουν με την παρουσία τους. Πάμε να δώσουμε μερικές πληροφορίες για όλες τις ομάδες του Πρωταθλήματος με πιθανή σειρά πλασαρίσματος στον πίνακα της βαθμολογίας.



ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Αναμφισβήτητα η βασίλισσα των μεταγραφών αφού Μέλμπεργκ – Καβενάγκι και Καμούνιας είναι παίκτες πολυτέλεια για την Segunda. Παρελθόν αποτελούν οι  Νιλμάρ – Βαλέρο – Λόπεζ – Γκονζάλο – Ζαπάτα – Ρουμπέν και μάλλον ο Ρόσι. Έχει επίσης νέο κόουτς τον Χούλιο Βελάσκεθ από την Βιγιαρεάλ Β. Έχει αλλάξει πολλά αλλά αν ο Ρόσι μείνει θα μιλάμε για το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Την βλέπω να ανεβαίνει απευθείας. 

ΧΙΧΟΝ: Πούλησε τον καλύτερο της αμυντικός Μποτία και τον σκόρερ Μπαράλ αλλά ο βασικός κορμός έμεινε ο ίδιος με μοναδικό στόχο την επάνοδο στην Πριμέρα. Προπονητής πλέον ο άπειρος Μανόλο Σάντσεθ (Χιχόν Β΄), μεγάλη υπόθεση ο κόσμος αφού μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τα 20.000 διαρκείας.  Έχει ενθουσιασμό, κόσμο και ρόστερ για άνοδο.

ΑΛΜΕΡΙΑ: Αποτυχημένη χρονιά πέρυσι, έφυγε ο Βίγκο ανέλαβε ο Χάβι Γκράθια (Κέρκυρα) με μοναδικό στόχο την άνοδο. Απέκτησε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχει το ειδικό βάρος για …ψηλά. Ελαφρώς ενισχυμένη και με καλύτερο κόουτς, λογικά μέσα στην 3άδα. Από τα πρώτα φαβορί για άνοδο.

ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ: Στραβά ξεκίνησε η σεζόν καθώς η διοίκηση ανακοίνωσε προπονητή τον Ονθούε, αυτός έκανε προπονήσεις με την ομάδα για κανένα μήνα και μετά τον έδιωξαν για να πάρουν τον Φάμπρι.Άνω κάτω η ομάδα με τους παίκτες να τον θέλουν πίσω. Το ρόστερ της είναι για 6αδα. 

ΕΛΤΣΕ: Και αυτή άλλαξε προπονητή, ο Εσκρίμπα, άπειρος και αυτός, δεν έχει δουλέψει ποτέ σαν πρώτος. Αρκετά ενισχυμένη μεταγραφικά αν και έχασε τον βασικό φορ, Άνχελ. Στόχος η είσοδος στην 6αδα, νομίζω ότι τελικά θα μπει.

ΚΟΡΔΟΒΑ :  Έχασε τον καλό προπονητή της ( Βαγιεκάνο) έχασε τους καλύτερους επιθετικούς της (Γκαρθία - Τσαρλς) και γενικά νομίζω ότι χάνει την αύρα της. Έχει ένα δικό της παιδί για προπονητή πλέον, τον άπειρο Μπερχές. Πήρε τον σκόρερ της Βιγιαρεάλ Β΄ και τον μέσο Γκόμεθ της Γρανάδα. Στόχος τα πλει οφ.

ΕΡΚΟΥΛΕΣ: Πολύ περίεργη και αποτυχημένη η περσινή χρονιά. Έχει καλό κόουτς (Μαντία) αλλά όλα τα άλλα μέτρια. Ο κόσμος γκρινιάζει συνεχώς και ο πρόεδρος δεν έχει μαντήλι να κλάψει. Έχει αποδυναμωθεί πολύ αλλά το ειδικό της βάρος δεν θα την αφήσει να χαθεί. Για την 6αδα θα το παλέψει.

ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ: Από τις ομάδες που δεν έχουν αλλάξει πολλά, παρέμεινε στον πάγκο και ο Μαντσίν και με όπλο την ισχυρή της έδρα ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Μπορεί να χτυπήσει ακόμα και 6αδα.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ: Αυτή είναι ίσως άλλη μια ομάδα που μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη. Υγιέστατο σωματείο, κράτησε τον ίδιο προπονητή, κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας ενώ ενισχύθηκε σημαντικά στην μεταγραφική περίοδο. Σε Ιάπωνες πέρασε από τις αρχές  Αυγούστου ο σύλλογος με στόχο όπως είπαν την άνοδο! Την έχω για ψηλά.

ΑΛΚΟΡΚΟΝ:  Τρομερή και ανέλπιστη η περσινή της πορεία, όμως έχασε τον αρχιτέκτονα (προπονητής) της, Ανκέλα ο οποίος πήγε στην Γρανάδα. Πήρε παίκτες αλλά έχασε και βασικές μονάδες. Έμπειρος κόουτς ο Μπορνταλάς αλλά έχει την ταμπέλα του ΄looser΄ τα τελευταία χρόνια. Λογικά κάπου στη 10αδα θα τερματίσει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ B΄: Ανέβηκαν κάποια πιτσιρίκια, έφυγαν κάποια άλλα ενώ παρέμεινε ο καλός κόουτς Εουσέμπιο. Θα σωθεί εύκολα.

ΟΥΕΣΚΑ: Και εκεί που αρχές Ιουλίου ανακοίνωσε τον Φάμπρι για προπονητή, ο τελευταίος την άφησε στα κρύα του λουτρού και τον αντικατέστησε ο γνωστός ΄λίγος΄ Καλντερόν. Δεν άλλαξε πολλά σαν ομάδα ενώ πήρε τον Νάτσο Νόβο ως κερασάκι στην τούρτα. Σκληροτράχηλη ομάδα, ίσως κάνει την μίνι έκπληξη, κάπου στην 8αδα.

ΜΟΥΡΘΙΑ: Καλό πρώτο γύρο έκανε πέρυσι αλλά μετά κλάταρε.. Άλλαξε προπονητή, πήρε τον νεαρό Σιβέιρο για τον οποίο ακούγονται καλά λόγια αλλά στην μεσαία γραμμή έχει αποδυναμωθεί αρκετά, ιδιαίτερα με την φυγή των Ισαάκ και Ιτούρα. Έχει οικονομικά προβλήματα και ίσως της στοιχίσει πολύ αυτό. Λογικά κάπου στην μέση του πίνακα την βλέπω. 

ΧΕΡΕΘ: Κάθε χρόνο τα ίδια. Έχει καταντήσει ΄γραφική΄.Λέει στην αρχή ότι πάει για κάτι καλό και μετά τον Ιανουάριο είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Δεν άλλαξε πολλά αλλά άλλαξε όπως οι περισσότερες ομάδες, προπονητή, πήρε το Εστεμπάν Βίγκο ο οποίος είναι καλός κόουτς. Λογικά θα σωθεί, κάπου στην 12 θέση.

ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ: Πέρυσι έκανε καλή χρονιά αλλά στο τέλος έμεινε από στόχους. Έχασε τον παιχταρά της, Βιέρα αλλά έκανε έξυπνες κινήσεις. Πήρε προπονητή από ομάδα 3η Ισπανίας, τον μόλις 36 ετών Λομπέρα. Έχει καλό κορμό σαν ομάδα, στα Κανάρια είναι δυνατή. κάπου στη 10αδα.. 

ΟΥΕΛΒΑ: Αδιάφορη πορεία πέρυσι, φέτος ελπίζει σε πλασάρισμα στην εξάδα. Πήρε κόουτς τον άπειρο Μπαρχουάν και γενικά άλλαξε σχεδόν την μισή της ομάδα, με τα οικονομικά προβλήματα να είναι υπαρκτά. Δεν βλέπω να κάνει κάτι το ιδιαίτερο και φέτος.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Β: Η γνωστή ΄Καστίγια΄ είναι η β΄ ομάδα της μεγάλης Ρεάλ Μαδρίτης, πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα και από τους τέσσερις ομίλους της Segunda B. Πούλησε πανάκριβα τον σκόρερ της, Χοσέλου, αστέρι της ο παιχταράς Γιέσε. Στόχος η σωτηρία.

ΧΙΡΟΝΑ: Πέρυσι την γλίτωσε ελέω Βιγιαρέαλ αλλά έτσι όπως πάει φέτος δεν την γλιτώνει. Έχει αποδυναμωθεί αρκετά,  μόνο ο γερόλυκος  Μοράν της έμεινε στα χαφ, πήρε προπονητή τον Ρούμπι ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ στην Segunda. Θα παλέψει για την σωτηρία.

ΜΙΡΑΝΤΕΣ: Την γνωρίσαμε μέσα από το Κύπελλο, πολύ καλή ομάδα, διαθέτει εξαιρετική έδρα και έναν πολύ καλό κόουτς (Πόουσο). Απέκτησε 2-3 πολύ έμπειρους από Πριμέρα με στόχο την παραμονή. Υπάρχουν χειρότερα ρόστερ, βλέπω να σώζετε τελικά.

ΠΟΝΦΕΡΑΝΤΙΝΑ: Ομάδα ΄ασανσέρ΄ τα τελευταία χρόνια όμως φέτος έχει στον πάγκο της τον έμπειρο Μπαραγάν. Πολύ ισχυρή έδρα το ΄Τοραλίν΄ στην Πονφεράδα, θα στηριχθεί εκεί για την παραμονή, μεταγραφικά ενισχύθηκε πάντως. Θα παλέψει μαζί με τις άλλες, με τις πιθανότητες εις βάρος της.

ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ: Αφού έμεινε, η χρονιά ήταν πετυχημένη. Παραμένει στον πάγκο και ο σοβαρός Τεράθας αλλά μεταγραφικά είναι σφιχτή. Έχασε 5-6 αναντικατάστατους και ενισχύθηκε ελάχιστα.  και αυτή για την παραμονή θα πάει.

ΛΟΥΓΚΟ: Ανέβηκε από το πουθενά στην Segunda, ομάδα με μικρή δυναμική και χαμηλό budjet. Συνεχίζει με τον ίδιο κόουτς, έκανε κάποιες φθηνές μεταγραφικές κινήσεις αλλά δεν την βλέπω να μένει…

   Σας αναφέραμε εν συντομία το πως μπορεί να κινηθούν οι ομάδες στη φετινή Segunda..
Έχουμε και αγωνιστική δράση σήμερα...

ΜΙΡΑΝΤΕΣ - ΟΥΕΣΚΑ: Με τις ομάδες αυτές δε θ'ασχοληθούμε σήμερα.. Πάμε για τα άλλα δύο.

ΜΠΑΡΤΣΑ Β' - ΑΛΜΕΡΙΑ:  Απρόβλεπτη θα παρουσιαστεί και φέτος η Μπάρτσα στο παιχνίδι της.. Με πολλά γκολ και μπρος και πίσω. Από την άλλη την Αλμερία την έχω φέτος για ψηλά ... Κρατάω το G/G και τίποτα παραπάνω για πρώτη αγωνιστική.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΡΕΑΛ Β':  Εδώ έχουμε ένα ζευγάρι με αντίθετους στόχους. Η Βιγιαρεάλ για μένα θα κάνει πορεία, όπως της Ντέπορ πέρυσι. Από την άλλη η Ρεάλ Β' έχει αποκλειστικό στόχο την παραμονή. Θα μπει δυνατά στο πρωτάθλημα η Βίγια και θα την στηρίξω. Άσσος που στο εξωτερικό τον βρίσκουμε μέχρι και στα 2,00 φράγκα.


Τα λέμε και πάλι αύριο με την πρεμιέρα της Primera...

 

    











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου